LANDGRAAF (COLUMN SP!TS 14-11-2006)
14 november 2006


Over het algemeen schrijf ik hier een leuk stukje waar zoveel mogelijk lezers plezier aan kunnen beleven. Zo niet deze week. Deze week is het niet-zo-grappige stukje voor maar vijftien mensen; de jongens die zaterdagnacht in Landgraaf zonder enige reden een zeventienjarige leeftijdgenoot in elkaar sloegen. Vandaar ook de titel. Als mensen hun woonplaats boven een column zien staan, zijn ze eerder geneigd het stukje te lezen. Iedereen die afgelopen weekend niemand in elkaar sloeg in Landgraaf hoeft vanaf hier dus niet meer verder te lezen. Zo, jongens. Een van jullie is op het moment dat ik dit stukje schrijf pas opgepakt, dus veertien van jullie zitten met samengeknepen billen te hopen dat ie z'n mond houdt. Dat doet ie natuurlijk niet, want als je zo'n laffe zak bent dat je met z'n vijftienen iemand te grazen te neemt, ga je praten als je in je eentje bent. Dat weten jullie ook. Jullie kijken ook naar Amerikaanse films waarin losers zoals jullie knakken als ze op zichzelf aangewezen zijn. Kijk, jullie zijn sukkels die, als ze een paar glaasjes gedronken hebben, lol verwarren met stompzinnigheid en agressie. Waarschijnlijk omdat jullie gefrustreerd zijn. Jullie zijn namelijk niet vijftien jongens die er tijdens een avondje stappen in geslaagd zijn een leuk meisje te versieren. Daarom staan jullie midden in de nacht met stuiterende hormonen je nutteloosheid weg te schreeuwen. En als dan een van jullie op het idee komt een onschuldige jongen tot bloedens toe in elkaar te trappen denkt de rest van jullie; Ach, waarom niet.. Ik wil jullie vragen je aan te geven bij de politie, je excuses aan te bieden aan die jongen en vanaf volgende week een garagebox te huren waar jullie elkr aftuigen. Jullie vonden Fight Club vast ook zo'n goeie film. En wees niet bang voor een hersenbeschadiging; zoveel kan er niet meer af van jullie IQ.

MUIZEN
5 november 2006


Ik heb voor 39,95 een apparaat gekocht dat ultrasonische geluiden produceert; de Pestclear 10+. Het apparaat is bedoeld om muizen te verjagen uit een ruimte tot honderd vierkante meter. Zo 'groot' woon ik geeneens, maar het was het enige apparaat dat de man van de dierenwinkel nog had liggen. Nou ja, dan verjaag ik die van de buren ook gelijk! grapte ik nog. Tevreden fietste ik huiswaarts en genoot bij voorbaat van de rustige knaag- en trippeloze nacht die mij te wachten stond. En dat alles dankzij de Pestclear 10+. Maar kennelijk hebben mijn muizen de gebruiksaanwijzing niet gelezen, want ik zag ze gisteren vrolijk onder het apparaat doorlopen. Zoals Saddam zijn neus ophaalde voor het Irakese gerecht, zo hebben mijn muisjes schijt aan de ultrasonische Pestclear 10+. Niks geen koppijn, zelfs geen last van hun vullingen. Op het apparaat branden twee lampjes, een groene en een rooie. Ik veronderstel dat het regelmatig knipperende rode lampje mij vertelt wanneer er zo'n ultrasonische klap wordt uitgedeeld, maar zeker weten doe ik het niet. Ik hoor zelf namelijk niks. Het probleem is dat het menselijk gehoor dat geluid niet kan oppikken. Het zou dus best kunnen, besefte ik terwijl ik naar de Pestclear 10+ staarde, dat er iemand heel veel geld verdient aan een apparaat dat helemaal niks kan en helemaal niks doet. Dat simpelweg alleen maar knippert. Ik voel me belazerd. Temeer omdat mijn muisjes ook resistent bleken tegen het gif dat ik strooide, en de pepermuntspray waarmee ik volgens mijn doe-het-zelf-mannetje de muizen voorgoed zou verjagen. Mijn muizen willen van geen wijken weten. Saddam Hussein zal worden verhangen. Misschien is dat voor mijn muizen ook de beste aanpak. Met een heel klein stropje. Ik zie alleen op tegen de eindeloze juridische procedure die daaraan vooraf zal gaan.

BELEDIGEND
8 oktober 2006


Persoonlijk had ik verwacht dat er misschien hier of daar een reactie zou komen uit de hoek van de moslims (zonder daarmee te willen stellen dat moslims zich in een hoek bevinden...integendeel) naar aanleiding van een onschuldige moslimgrap in aflevering 3. Maar tegen mijn verwachting in is er meer verontwaardiging uit de hoek van de christenen. Men vraagt mij of het humor is om Jezus in een karaokebar te zetten of over straat te laten gaan met een kruis waarop fietslampjes zijn bevestigd. Persoonlijk vind ik dat inderdaad humor. Sterker nog; ik vind het wat naief te veronderstellen dat Jezus in zijn tijd de hele dag maar bezig was met onaardse zaken als wonderen verrichten en profetische teksten uitkramen. De goede man zat zo nu en dan ook op het toilet, dronk een wijntje of vertelde een mop. Ik denk dat als Jezus zichzelf de hele dag maar serieus nam er minder mensen naar hem zouden luisteren. Een beetje zelfspot is op zijn plek lijkt me. Voor alle duidelijkheid; ik ben misdienaar geweest en heb de Heer persoonlijk gedient, dus ik kan het weten. Dennis

 
  Developed by APS Advertising