Naam:
Dennis van de Ven

Geboren:
28 februari 1973 in Weert (het Haarlem van Limburg)

Lengte:
1.85 m

Lievelingsdier:
Dat beestje met achter van die langwerpige pootjes en voor die groenachtige schubjes

Lievelingsdrankje:
Glenmorangie

Lievelingseten:
frikandellen met KŁhne Mosterd Extra Pittig

Lievelingszanger:
Glen Madeiros

Grootste blunder:
Zie lievelingsdier

Grootste succes:
Gezoend met Marianne Timmer

Levensmotto:
Als je iets echt niet kan dan wil je het ook niet

Dennis' wekelijkse column in de SP!TS

Dennis van de Ven (33) zou Dennis van de Ven niet zijn als hij niet op 28 februari 1973 werd geboren als Alphons de Bruin. Zijn leven baande zich een weg langs kerken en harmonieŽn in het Limburgse land. Gaandeweg ontpopte hij zich tot een multitalent die zijn weerga niet kende. Had hij zijn weerga wel gekend dan was hij nu adjunct-directeur geweest van een middelgroot glastuinbouwbedrijf in Dordrecht. Nu moest hij door de goten en dalen van Amsterdam zijn weg vinden naar enige betekenis in dit ondraaglijke leven.

Per toeval wist hij via via een baan te verwerven als hartchirurg in het Academisch Ziekenhuis van Amersfoort. Het duurde een paar jaar voor hij erin slaagde zijn patiŽnten daadwerkelijk in leven te houden, maar in het even betekenisvolle als desastreuze jaar 1982 wist hij de Nobelprijs voor de wetenschap in de wacht te slepen. Dit gebeurde na een handgemeen bij de deur van cafť Snijpers, bekend om zijn uitmuntende satťcreaties, met de officiŽle winnaar van voornoemde prijs. Daarna ging het voorspoedig bergafwaarts met Alphons.

Hij zou dit jaar precies een jaar geleden voor een vol Carrť zijn zoetwaterschetsen hebben tentoongesteld, ware het niet dat hij in 1992 werd aangereden door een dierenambulance die op weg was naar een waterbuffel met ademnood. Desondanks probeert de Bruin zijn bijdrage te leveren aan Nieuw Dier, ondanks protesten van de andere acteurs. Een missie die door zijn doodgeboren zoon Adriaan van de Ven met verve wordt voortgezet in het gelijknamige programma.


 
  Developed by APS Advertising